čtvrtek 6. listopadu 2014

Vilíkův půlrok

Je to už půl roku, co se nám Vilík doma vyklubal na svět.

Budu trapná a budu se opakovat, ale… Ono to opravdu uteklo a utíká tak neuvěřitelně rychle!

Z toho čerstvého, bezmocného novorozence je už zvídavý a veselý kojenec. Nic mu neujde. Miluje svoje sourozence, pozornost, šátek, moje prsa. (Ne nutně v uvedeném pořadí.) Nesnáší mrkev. Umí se přetáčet na břicho, rotovat kolem své osy a přemisťovat se aniž by někdo věděl, jak to dělá.

Občas se zkrátka ocitne na druhé straně pokoje. Buď se umí teleportovat, potají trénuje plazení nebo ho poponáší Mates s Ami. Ani jedna varianta se mi nezdá moc pravděpodobná, takže jsem trochu v koncích.

Nicméně dnes Vilík oslavil své půlroční „narozeniny“ vskutku stylově. Kromě toho, že má zánět průdušek, se dnes naučil nový trik. Vyhoupne se na kolena, chvilku u toho soustředěně mručí a pak se buď opatrně a s úsměvem spustí na břicho. (Varianta A je zdokumentována na přiložených fotografiích.) Nebo se neopatrně vrhne vpřed a přistane na nose. (Z důvodu nutnosti rychlého zásahu nezdokumentováno.)

Těsně před spaním projevil také snahu o posun nohou. Bohužel zapomněl, že má i ruce. Po několika marných pokusech korunovaných děsivě vypadajícími držkopády se vrátil k tréninku statického pérování na čtyřech. Prozatím.

Už se nemůžu dočkat, co za kousky si připravil na zítřek, každopádně věřím, že další půlrok s naším Vilibaldem bude neméně pestrý :-)




9 komentářů:

  1. Báro, Vilík je krásný chlapeček! A k tomu teleportování... v přibližně stejném období naší malé jsme nějakou dobu řešili stejný rébus... holčička se nám záhadně přesunovala "aniž u toho někdo byl" z jedné strany místnosti na druhou... už jsme si mysleli, že máme tak šikovné dítě, ale bylo nám záhadou, proč ji nikdo nikdy nevidí... až se nám přece podařilo záhadu odhalit, kdy starší brácha jednou nestihl včas odběhnout, jak ji přesunoval ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si říkám, že za tím bude nějaká kulišárna :-) Nicméně k odhalení zatím nedošlo a teď se zdá, že Vilda už ani pomoc potřebovat nebude :-)
      A díky za kompliment, vřídím :-)

      Vymazat
  2. Báro Vilík je šikula...náš Max je o měsíc starší, vypadá jak Adam když mu byl rok a v jeho věku už Adam seděl...Max tedy sám nesedí, ani neleze, ale zato se slušně kulí a kam chce tam se dokulí, otáčení kolem své osy mu jde taky dobře, ale o tom kam se kulí přehled mám, protože u tho hrozně heká a funí :-))). Mějte se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, díky :-)
      Maty touhle dobou sice ještě neseděl, ale už se aspoň měsíc plazil. Ami ta si dala načas se vším a Vilík se tváří, jako by ho plazení zatím nenapadlo...tak uvidíme :-)
      Je to zajímavý, jak mají i děti z jednoho vrhu každý vlastní tempo ;-)

      Vymazat
  3. To je úžasné, jak jsou ty děti stejné a přitom každé jiné :) ... Vilík je šikula! Tadeáš to na kolena také zkouší už měsíc, ale stále je pro něj jednodušší "plazeni". A za ty dva měsíce ho vypiloval tak, že za chvíli bude mít na rukou svaly jak Rambo :). Ať je Vilík brzy fit, my byli dnes na kontrole také po zánětu průdušek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujem!
      Tak jsem zvědavá, jestli Vilda usoudí, že plaz bude pro začátek jenodušší :-)
      Jak píšeš, každé dítko je originál a sledovat je je vážně kouzelný :-)

      Vymazat
  4. Vilikovi vsechno nejlepsi !!!
    Ten chlapec ma styl :))).

    OdpovědětVymazat
  5. je nádhernej...a na půlroční dítko velmi šikovnej.

    OdpovědětVymazat
  6. Báro, je to frajer! A těším se, pokud dojde k veřejnému odhalená tajemství ohledně přesunu z bodu A do bodu B :-) Ať jsou průdušky brzy fit a Vilda dělá jen samé pokroky a radost rodičům i sourozencům!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)