pondělí 13. října 2014

Slavíme!

Když se u nás něco slaví, děje se tak zpravidla pár týdnů po oslavované události. Letos jsme to zmákli ještě docela brzy. Dva týdny po mých a týden po Amálčiných narozeninách.

Ale stálo za to si počkat. 

Jen tak namátkou…

Nějaký čas si budu moct užívat pohled na obří pugét pětadvaceti růží. Dostala jsem strom. A jako by to nestačilo, je ze mě konečně člověk, co jde s dobou. Včerejškem počínaje jsem se totiž stala vlastníkem chytrého telefonu. Zatím největší problém vidím ve skutečnosti, že telefon se zdá býti chytřejším než já. Ale to se poddá. Časem. Snad.

Pokud jde o Ami, tak ta si letos taky nemá proč stěžovat. Už jen pro tu obří haciendu alias domeček pro panenky, která se hned spolu s legovým přírůstkem stala nejvytíženější hračkou v domácnosti. (Díky Ádíku :-)

Krom toho jsme hlavně hodně jedli a mluvili. Vyhřívali se na slunci a užívali si terasu. Novou, nezabydlenou, nevydlážděnou, ale už teď milovanou.

A abych nezapomněla. Zase jsem podlehla slepé touze upéct dětský narozeninový dort. Zatím totiž stále žiju v utopické iluzi, že dort nedokonalý, zato s láskou pečený, je lepší než dort dokonalý, z rukou někoho zručnějšího. Alespoň tak si své amatérské cukrářské pokusy alibisticky omlouvám a jsem zvědavá, jak dlouho mi je potomstvo bude trpět, než zatouží po marcipánové 3D dokonalosti.

Ami si letos po vzoru bráchovu, zvolila vláček. Maty má v plánu oslavit páté narozeniny s dortem raketovým. Na plánování způsobu, jak se z rakety vyvlíknout nebo ji spáchat mám ještě pár měsíců. Ovšem Amálčin vlak nedopadl úplně nejhůř :-)


A na závěr malá fotoreportáž:

Začneme nedočkavým vyhlížením hostů.





Po němž následuje znuděné vyhlížení hostů.





Přeskočíme část vítání, jedení a přejdem rovnou k Amálčině narozeninové honbě za "pokladem".







A jelikož Ami s Matýskovou pomocí zdárně dorazila do cíle, můžeme se přesunout k dortu.





A květinám.





A hlavně domečku, po jehož odhalení následuje nevěřícný údiv a nelíčený obdiv.




A na závěr moje malé soukromé zahradnictví.




Hezký den! :-)

7 komentářů:

  1. Mas ten vlacek nadherny, ja jsem stejnym zastancem laskou vyrobenych dortu -) Katka Frodlova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-)
      Domácí je prostě domácí. Doteď si pamatuju ty, co nám pekla k narozeninám mamka. Klasiku s máslovým krémem, boky obalený v oříškách a ozdobeno lentilkami... Místo máslového krému používám šlehačku a sýr philadelphie, ale lentilky zůstávají :-)

      Vymazat
  2. Baru, tak vláček teda není žádný hokus pokus, vypadá báječně!
    S chytrým founem mám obdobné zkušenosti. Byl tak moc chytrý, že se raději nechal po měsíci používání ukrást. Už teda zase používám jen vlastní paměť
    Měla bych otázku ... popisky pod fotkami jsou psány normálně? Vidím totiž jen jakési obrázky (nejspíš jiný font) a netuším, zda-li mi to špatně zobrazuje Chrom, nebo to tak máš schválně. Už dříve jsem totiž v tvých článcích pár takových znaků viděla, ale byly většinou jen dva tři. Teď jsou pod všemi fotkami ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mono, děkuju. Jak za dortovou chválu, tak za upozornění.
      Běžně píšu články ve wordu a kopíruju do bloggeru, ale někdy něco přímo v bloggeru dopíšu a zdá se, že to se pak u prohlížeče chrome zobrazuje jako ty divný znaky. Doteď jsem to netušila, neb chrome nepoužívám. Ale v tomhle článku jsem to snad opravila a budu na to muset dát pozor :-)

      Vymazat
  3. Mila Baro, hned prvni odstavec me velmi pobavil. U nas to totiz vypada velmi podobne (zrovna chystam na pristi tyden oslavu Matyskovych narozenin, ktere mel pred tydny tremi) a tak jsem moc rada, ze v tom nejsme sami.
    Kazdopadne Tobe i Amalce preju vsechno nejlepsi. A ten dort je naprosto bozi, ja chci taky takovyyyyyyyy!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vláček je úúúžasný! Opravdu!:-) Já jsem si na takový kousek ještě netroufla, jsi moc šikovná!
    Dodatečně oběma všechno nejlepší:-))

    OdpovědětVymazat
  5. Amálka je hrozně roztomilá! Hlavně, že jste si oslavu užili se vším všudy :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)