čtvrtek 11. října 2018

Sedmý narozeninový dopis pro Amálku


Amálčiny narozeniny proběhly sice v době mého restartu a nemocného útlumu, ale narozeninový dopis jsem napsat zvládla, a tak si ho pro sebe, pro vás, pro Amálku, ukládám i sem…
Milá Amálko,
těžko se mi věří, že z té malé princezničky s krátkými culíčky, co nosila růžové šaty přes maskáče po bráchovi, jsi už stihla vyrůst v úžasnou sedmiletou slečnu s vlastním názorem a citem pro to, co se k sobě hodí, což znamená, že maskáče v kombinaci s tylovou sukní už jsou u tebe naprosto passé.
Občas kromě princeznovské módy společně řešíme i Tvoje princeznovské móresy a někdy si tak říkám, co nás asi čeká v pubertě, ale věřím, že to spolu vyladíme a uchováme si ten kouzelný, speciální a holčičí vztah mámy a dcery napořád.




Ráda bych Ti řekla, že čím dál víc obdivuju Tvou houževnatost, sílu a odhodlání, které by v tak malé těle možná málokdo čekal.
Jsi neuvěřitelně hbitá a miluješ pohyb snad ve všech jeho podobách. Ráda poskakuješ, lezeš po výškách (případně se z těch výšek věšíš, ke zděšení okolních rodičů nejčastěji hlavou dolů), na kole předjedeš i Matyho a po zimním zaujetí bruslením na ledě přišla i vášeň pro brusle kolečkové.
Se stejným odhodláním jako do učení se hvězdy nebo zdolávání překážek se vrháš i do učení čehokoli jiného, jsi bystrá, vnímavá a já smekám před tvou schopností logického a matematického myšlení, věř mi, holčičko, že tohle rozhodně nemáš po mně 😉
Dokážeš okouzlovat svým úsměvem, něžností a vlídností, a i když se občas stydíš, okolí z Tebe a Tvých sklopených řas taje i tak.



Někdy trochu vzdycháš a se slovy: „proč zrovná já musím mít dva bratry!“, se mě nenápadně snažíš udolat k tomu, abych Ti povila ještě vytouženou ségru, ale i přes to, to se svými brášky dokonale umíš. Dokážeš se přizpůsobit Matyho složitějším hrám a být mu rovnocenným parťákem, stejně jako vlídně bereš pod ochranná křídla Vilíka a hraješ si s ním na maminku a miminko.
Je krásné pozorovat, jak jsi čím dál samostatnější a toužíš čím dál častěji roztahovat křídla a vylétávat z bezpečné domácí náruče. Pomalu rozšiřuješ pole působnosti ze zahrady na hřiště u domu, a dokonce i toulky po vesnici a návštěvy u kamarádů, které já znám jen od vidění. Buduješ si vlastní svět a vlastní přátelství a já se učím dávat Ti důvěru, volnost a možnost objevovat okolí na vlastní pěst.
Moc bych Ti přála, aby sis uchovala svou vlídnost, otevřenost a víru v kouzla, dobro a lásku. Abys zůstala veselá a Tvůj smích byl stejně nakažlivý jako teď. Přeju Ti, holčičko, abys měla ráda sama sebe, a stejně tak i svět a lidi kolem a aby sis uchovala radost ze života, která z Tebe tak silně vyzařuje už od malička.
Krásné narozeniny, Málinko, mám Tě nesmírně ráda,
Tvoje maminka



2 komentáře:

  1. Nádherné - umíš to tak napsat ,až mám slzy v očích ♥♥♥ Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Amálko, nejsi v tom sama. Naše princezna má dokonce tři bratry. Všechny mladší. A ptá se úplně stejně: "Proč zrovna já?" A u nás je tedy jisté, že žádnou sestřičku už pokoušet nebudeme :-)) Krásné narozeniny.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)