neděle 13. září 2015

Liberecké IQ

K mé nezměrné radosti jsem mohla slibované nostalgické fňukání nad koncem prázdnin ještě trochu odložit. Vyjeli jsme si totiž na prodloužený víkend.
Docela ráda bych napsala, že jsme ho strávili jen s mužem a užívali si romantického tokání ve dvou. Nicméně na to si asi budeme muset pár let počkat.
Ve skutečnosti jsme naši mikrodovolenou strávili v plné sestavě dvou dospělých a tří dětí, což je sestava leckdy náročná na ukočírování, ale na druhou stranu skýtající to pravé rodinné vzrůšo.
Jak již mí drazí facebookoví příznivci vědí, za cíl jsme si tentokrát vybrali Liberec. Já vím. Žádná velká exotika, ale já už beru cokoli. A s velkou vděčností ;-)
Původní plán zněl trochu adrenalinově. Sbalit nás všechny do kočárku a dvou krosen a vyrazit vlakem. Od tohoto téměř kaskadérského kousku nás nakonec odradila výluka na trati a zbaběle jsme se proto s kočárkem, dvěma kufry, cestovní taškou a třemi batohy nasáčkovali do auta.
Vzhledem k nevlídnému počasí jsme si za cíl zvolili v podstatě ryze indoorové aktivity, k čemuž se ideálně hodí právě liberecký komplex Babylon. Pro Matese IQ park a IQlandie, pro Ami Aquapark, pro nás s mužem Wellness a Vili měl být dle plánu spokojený kdekoli.
Abychom ovšem nebyli takoví zápecáci, v den příjezdu jsme si střihli ještě Ještěd.



Pak už nám ovšem nastala éra babylonská. Zde si neodpustím poznámku týkající se skutečnosti, že ačkoli je Babylon komplex vskutku obří, jeho vylidněnost působí lehce depresivně. Vybydlené obchody, pozavírané kavárny a bar jen pro nás dva…
Co naopak člověka přiměje k uvažování nad opakovanou návštěvou, jsou právě IQ záležitosti.
IQlandie je velkolepý objekt plný interaktivních zábav pro velké i malé. Pro milovníky vody, chemie, lidského těla i Hvězdné brány.



IQ park je hravější, méně „počítačový“, zato více osahávací, stavěcí, zkoušecí.





V podvečer se pak skvěle osvědčil Aquapark, kde se děti nádherně unavily, umyly a při následném přemístění do hotelových postelí kladly téměř nulový odpor.
Co se týče Wellnessu a referencí na něj. Nemohu sloužit. Potomstvo mě tak zřídilo, že jsem první den dokonce při uspávání zaspala schůzku s mužem v hotelovém baru.

A v den druhý jsme sice barové rande zvládli, ale hledat v hotelovém bludišti cestu do sauny se ukázalo jako aktivita zcela mimo naše fyzické i psychické možnosti.
Ve výsledku jsme ovšem byli spokojeni.
Být bez dětí, možná bych mohla použít i slovo zregenerováni, ale v našem případě jsme mohli být rádi, že jsme v neděli v noci dorazili domů bez nehody a v následujícím týdnu naši mikrodovolenou dospali :-)

1 komentář:

  1. V Liberci jsem byla v červenci na cyklistickém pobytu, ale na objekty zasvěcené inteligenčnímu kvocientu z časových důvodu bohužel nedošlo. Ubytováni jsme byli na okraji Liberce v budově vysokoškolské koleje, takže jsem si chvílemi připadala jak na vesnici.:-)
    Je fajn, že jste si dovolenou užili a i když věřím, že bez dětí by to byla navíc i regenerace, určitě byla větší sranda. Já jsem s dětmi zatím bohužel jen sporadicky, nicméně i tak nestačím žasnout, jaké hlody dokážou vyplodit.:-)

    Mějte krásné optimistické dny.:-)

    Verča

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)