Domácí bojovka

pondělí 16. dubna 2018

Na kole za vnitřní spokojeností


Příští víkend nebudu doma, jelikož se budu nacházet na dosud neodtajněné dámské jízdě, na což se nesmírně těším, ale taky mě v důsledku toho popadla nesmírná touha intenzivně se družit s mužem a dětmi, a to i navzdory skutečnosti, že ze všeho nejraději bych víkend strávila v leže, s cucacími pastilkami proti bolení v krku a v ideálním případě třeba i s knížkou.


Namísto toho jsme Matymu kupovali větší kolo, testovali kolo, opékali buřty a v neděli jsme rovnou na to kolo vyrazili na celý den.
Jako musím hned v úvodu podotknout (to kdybyste si to nedomysleli v průběhu čtení sami…), že jsme vážně borci 😉
Všichni, kromě Viliho, který se vozil za mými zády a většinu času mě kibicoval, že jedu pomalu, nadšeně a vytrvale šlapali navzdory všem překážkám. Jmenovitě například vyvráceným stromům, kamení, kořenům, bažinám, pískům, mrtvým žábám, nesjízdným cestám a naprosto neprůjezdným zkratkám.







Bez fňukání a stížností, i přes několik drobných pádů a jedno krvavé koleno, statečně vláčeli kola vodou a tlačili je do lesních svahů.
Neukamenovali jistého člena výpravy (jmenovitě mě), který si nezkontroloval uzavření cyklobrašničky a neznámo kde z ní vytrousil mobil.
Ba právě naopak, děti mě utěšovaly, že mi případně z kapesného přispějí na nový, muž obětavě vyrazil na cestu v protisměru, aby mohl prohledávat příkopy, a celá mobilní adrenalinová vsuvka dopadla happyendem, neboť muž můj telefon skutečně na jedné z polních cest našel.
Poslední úsek cesty jsme ujeli téměř za tmy, lehce vyhladovělí a těžce unavení, ačkoli doma se ukázalo, jak už to tak bývá, že únava obestírá vlastně jen muže a mě, neboť děti během koupele dokonale zregenerovaly.



Ale právě teď je něco po půlnoci, děti i muž spí a já jsem propadla chuti celý dnešní den si alespoň virtuálně zakonzervovat a uchovat, protože právě teď se cítím být nesmírně vděčná, vyrovnaná a spokojeně šťastná.
Ani ne tak pro těch 26 najetých kilometrů a nespočet překonaných překážek.
Ale hlavně pro to, s jakým naladěním jsme schopní všechna ta drobná výletní martýria podstupovat. Pro ten smích, legraci, nadhled…zkrátka pro ten náš rodinný optimismus.
Kéž by nám všem vydržel…nejlíp napořád 😊




3 komentáře:

  1. Baro, A. uz jezdi s prehazovackou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo,
      Ami právě včera nadšeně osedlala větší kolo po Matesovi a jezdí tím pádem s přehazovačkou :-)
      Zpočátku jsme museli pod kopcem zastavovat a přehazoval jí Jarda, protože jí to za jízdy úplně nešlo...ale na konci výletu byla s přehazovačkou už suverénní kamoška :-)

      Vymazat
  2. Barunko, uvítala bych - kde jste to kolovali? alespoň přibližně.
    Jste dobří a líbí se mi, jak jezdíte všichni.Já s mým kolem momentálně nic, mám zdravotní problémy ( sakra ) a jsem ,,zralá hruška,,.
    Nemůžu ani na pěší tůru sama.
    Jiřina z N.
    trvalkadahlia.blog.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)